ISTOKI VIeRAILI HELSINGISSÄ!

Suomalais-ugrilaisen musiikin yksi kirkas helmi, laulukuoro Istoki esiintyi Maailma Kylässä -festivaaleilla
17.-18.5. 2003. Ikivanhat laulut, mordvalaiset sateen rukoukset ja mm. marilaiset tanssit tekivät jälleen syvän vaikutuksen yleisöön neljässä esiintymispisteessä. Sateen rukous tosin nostatti myös hirvittävän sään lauantaiksi... Tytöt edustavat marilaisia, komilaisia, mordvalaisia, udmurtteja ja karjalaisia musiikin opiskelijoita. Heidän lauluissaan kuultaa nuori naisenergia ja esivanhempien perinteiden lujuus. Yhtyeen johtaja venäläinen Svetlana Nikolaeva on kasvattanut parinkymmenen vuoden aikana lukuisan määrän uusia kansanmusiikin taitajia. Hänen sydämenasianaan ovat vanha ugrilainen musiikki ja mm. venäläiset hengelliset laulut. Jos haluat yhtyeen konsertoimaan, ota yhteys. Yhtyeen tuottivat Suomeen VKY ja KEPA   To get the best music in oral tradition of Fenno-Ugrians please contact producer Petri Niikko

                                             

    
Kun mm. tsetseeniryhmä perui illan esityksen sateen ja kylmän takia, tytöt vetivät ohjelman läpi kädet kohmeessa hymyssä suin.

                                         
                    Vienan Karjalan ystävien palvelupisteestä heleä moniääninen laulu kantoi koko telttaan.

                                      
Mastorava -rukous sateelle

        
Tyttöjä on vaikea saada lopettamaan. Keikka jatkuu helposti jameina yleisön kanssa. Felixille värikäs festivaali oli järkytys.

Etusivulle Back to our homepage!