Maailma Kylässä festivaalit ovat kasvaneet ja kehittyneet kymmenen vuoden aikana Pääkaupunkiseudun suosikkitapahtumaksi.
Syyttä ei puhuta koko kansan festivaaleista, joissa laadukas kotimainen ja maailmallinen musiikki ryydittävät  kiehtovan värikästä
ihmisten ja asioiden kohtaamispaikkaa. Jos joku luulee, että kyynisyys on vallannut maailman, käyköön pistäytymässä Kylässä.
Paikka on eritaustaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtauspaikka, jonka ilmapiirin kruunaa (tänä vuonna!) aurinko ja hyvä musiikki.
Vienan Karjalan Ystävät on saanut vuosien varrella tapahtumasta. elämyksiä, uusia kontakteja, toki myös tuotemyyntiä mutta ennen kaikkea
hyvää mieltä - uskoa hyvään tekemiseen. Yhä on ihmisiä, jotka tekevät ja keksivät tapoja parantaa maailmaa.
Ollen kuitenkin iloisia, eivät maailmallisen tuskan musertamia.

Tänä vuonna 2008 meitä myös lykästi: Värttinä halusi meidät viralliseksi tuottajikseen. Värttinän 25-vuotista taivalta juhlistava konsertti
oli myös epäilemättä tapahtuman kohokohta yleisön reaktioista päätellen. Yhtye on loistava ja monipuolinen, ja sen rytminen ote vahva, paikoin jopa rockahtava. 
Sen soittajat nauttivat tyttöjen tapaan yllätyksistä: herkkinä hetkinään soittajamiehet murajavat ilmoille kurkkulaulua siinä, missä neitokaiset heiluttelevat ruoskaa yöjalasta palanneille siipoillensa. Sielukkuutta ja shamanismia. Värttinän naisenergia senkun kypsyy ja syvenee.

Ohessa välähdyksiä yleisöennätyksen rikkoneesta Maailma Kylässä -tapahtumasta. Kiitos järjestäjille ja esiintyjille!

Kuvat Jorma Airola ja petri Niikko

               

                                                       

    

            

                        

                        

                                                       

 

                                


Takaisin Vienan Karjalan Ystävät ry:n kotisivuille