Jyskyjärven koululla 16.3.2001- 5.9.2002

Kyyjärven koulu Pirkanmaalta oli kerännyt taksvärkkipäivänään rahaa hyvään tarkoitukseen. Yhdistyksemme oli saanut selville, että Karjalassa sijaitseva Jyskyjärven koulu tarvitsee kipeästi kopiokonetta, ja semmoinen hankittiinkin. Kopiokone on nyt tuhannen asukkaan kylän ainoa kopiokone, joka paitsi ilahduttaa suuresti sympaattisen koulun väkeä, niin on avuksi muillekin kyläläisille. Kiitos Kyyjärven koululaiset!!! Seuraava projektimme on avustaa koulua saamaan verhot suurten ikkunoiden suojaksi ennen kevään kuumotusta (Tehtävä suoritettu loppuvuodesta 2001) Ylemmiltä tahoilta määrärahoja verhoihin ei ole myönnetty. Kuvat Petri Niikko ja Pertti Hakari. Views from Jyskyjärvi village school, which have118 pupils. Photographs Petri Niikko and Pertti Hakari. Otamme jatkossakin lahjoituksia vastaan!  petri.niikko@nic.fi

Ja toisin kuin läpikulkumatkalla kyhätyssä, sensaationhakuisessa Helsingin Sanomien artikkelissa 15.9.02 suurin osa Jyskyjärven lapsista voi ihan hyvin! Lasten hymy on aitoa! Jyskyjärvi on niitä kyliä, joilla olisi toivoa - jos aikuisille riittäisi töitä. Tänä vuonna kylässä on syntynyt yksi lapsi, ja sekin "metsälammin jiällä" (ks. etusivu!)

 

                                
                                        Biologian luokassa hoidetaan mm. kukkia. 9/2002 P.N.

                                                       
                                                        Koulu sai uudet tietsikat vuonna 2002. Pojilla oli ensimmäinen ATK -tunti

  
Petri Niikko 9/2002


Kopiokoneen luovutus. Kuva Pertti Hakari

Kuvat vas. ja yllä: Pertti Hakari 2001

Kuva Pertti Hakari. Vastalahjaksi saimme koulun kuvaamataidon opettajan maalaaman öljyvärimaalauksen. Kuva lähtee reippaille Kyyjärven koululaisille!

Petri Niikko

Kuva: Pertti Hakari

Askartelutunti. Kuva Petri Niikko

Kuva: Petri Niikko
Takaisin etusivulle
Back to the frontpage