Kalevalassa oli lauantaina 29.3. 2003 aito kevättalvi
Visiting Kalevala village in Northern Russian Karelia in 29.3. 2003 ©Petri Niikko
Waiting for the Springtime in snowy Karelia. Part 1 Part 3

Monta takatalvea oli vielä edessä, mutta kevät näytti jo varmat merkkinsä. Kissatkin paistattelivat auringossa, ja loska valtasi tiet. Kuulimme, että vielä pari kuukautta aiemmin käytössä ollut Sampo -hotelli menee myyntiin. Nyt se oli remontissa. Kesäksi hotellin luvattiin toimivan. Weltin entiset vetäjät Uhtualla olivat kuulemma puuhaamassa uutta firmaa. Huhuttiin myös entisen kunnanjohtajan, vihatun Skripkinin paluusta kylään matkailuyrittäjänä. Mieheltä jäikin kesken myrkyn vihreän hirsipalatsin rakennustyöt Kormusniemessä.

Tärkeä ystävämme ja paikallisen kalevalaisen kulttuurin merkittävin tuntija Roosa Tihonova toipui lievästä sydänkohtauksesta. Yleensä ikäisekseen varsin terve Roosa sairastui pakokaasuista moottorikelkan kyydissä. Toimme hänelle tuliaisia suomalaisilta ystäviltä. Hollantilainen matkakumppanimme, valokuvaaja Marriage De Maar ihastui ikihyviksi Roosaan ja tämän kotiin. Kuvia Roosankin kotoa näet tästä linkistä

      

              

                                 
                     Leo Kontkanen oli ilahduttavan hyvässä kunnossa. Oikealla Roosan makeaa puolukkamehua.

                             
                              Leksan ovenkahvaan on aina ilo tarttua. Kuivakala on saunaherkku.

     

Tämä ei ole kahvia, vaan voikukan juuresta tehtyä "korviketta". Maku oli yllättävän sävykäs! Tilasin oitis ensi kesänä jauhetta juoman tekijältä "noita-Jelenalta". This is not real coffee, but made from dandelion. Tasty and healthy! 16-vuotias Pavlik näytti tekemänsä pilkit ja vavat. Kalastuskausi oli alullaan. Pavlik shows his self-made winter-fishing equipments.

Takaisin etusivulle Back to the frontpage  <<< Edelliset kuvat  >>> Seuraavat kuvat Paanajärvellä >>>Osa 4 Jyskyjärvi