Kuvia Vienan karjalasta vuonna 2012

Vienan Karjalan ystävät on jatkanut karjalaiskylien tukemista monin tavoin myös vuonna 2012.
Hallituksemme jäsenet ovat käyneet alueella kymmenkunta kertaa. Majoitustuloja emme enää tarjoa yhdistyksen järjestämillä matkoilla, mutta teemme yhteistyötä kaupallisen yrityksen Niikon matkat kanssa www.niikonmatkat.fi .
Olemme välittäneet raha-avustuksia mm. perinteentaitajille ja vieneet vaatteita ja tarvikkeita varsinkin lapsille.

Viimeisin matkamme toteutui marraskuun alkupäivinä 2012. Annoimme mm. matkarahat kuululle laulajalle Helmi Rekinalle, joka oli jäänyt "mottiin" Botrovoille oltuaan menestyksekkäällä konserttimatkalla Petroskoin praasniekassa. Helmi on sairastellut paljon viime aikoina, ja oli hienoa nähdä hänet taas voimissaan ja innostuneena. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että elintaso on noussut myös Karjalassa. Uusi tekniikka auttaa myös mummoja pirteissään, eikä kaikkea enää kehtaa tuoda Suomesta tuliasieksi. kannattaa kysyä, mitä olisi tarvis. Muussa tapauksessa perinteiset suklaa ja kahvi ovat hyviä, ilahduttavia tuomisia. Monissa lapsiperheissä on kova tarve hyville talvivaatteille. Ottakaa meihin yhteyttä, jos teillä olisi antaa uudenveroisia talvitakkeja, talvikenkiä jne! Sahköposti: petri.niikko at saunalahti.fi

Enemmän kuvia löydätte osoitteista www.niikonmatkat.fi ja facebook -sivuilta Niikon matkat. Löydätte sieltä runsaasti myös kuvaterveisiä Udmurtiasta, joka on hurmannut yhdistyksemme jäseniä samanalaisella iloisella ugrilaisella hengellä kuin Karjala. Ja kuvaesityksiä on tulossa myöhemmin taas vuosikokouspäivänä helmikuun puolesssa välissä 2013. Pysykää kanavalla! Tervetuloa!


Kesän hehkua.


Helmi Rekina laulaa nykyään Uhtualla!


A-studio pölähti paikalle, ja jouduimme haastatteluun Uhtualla.


Päälisem kuoro hurmaa yhä vuonna 2012


Elokuun praasniekka Jyskyjärvellä on Karjalan parasta perinnemeininkiä! Nuoret ovat mukana.


Vieno Morozova ja Hilma Lazareva ovat voimissaan, ja ikää tuli alkukesästä molemmile 80 vuotta täyteen.


Marraskuussa ehtii vielä kalastaa. Lumi ehtii välillä jo sulaa. Saammeko vihoin kunnon talven, jossa jäätkin kestävät????


Marraskuun pimeä aamuu vuonna 2012


Maaliskuun hiihtokilpailujen nuorin kilpailuja otti sallittua dopingia.

Takaisin VKY:n etusivulle. P.S. parhaiten autat sukukansaamme lähtemälle heille kylään ja majoitettavaksi!