"Jyskyjärven Rautatie luvatah panna kiini." Toukokuu 2011

Käytyäni toukokuun puolessa välissä vielä viileässä Jyskyjärven kylässä sain viestin ystävältäni, joka on sieltä kotoisin . Hänen huolensa oli suuri: "Jyskyjärven Rautatie luvatah panna kiini. Monet käytih Petroskoih päiväselti,suatih asiet aikah ja ei se tullunni kalleheksi. Automatka Kostomukseh on 2-3 tuhatta yhteh puoleh + juna, tulou kuldani matka. Lisäksi auto löytyä. Missä kunnossa olla autotiet, sie hyvin tiijät."

Rautatie on ollut tärkeä yhdysside Jyskyjärveltä aina Petroskoihin ja Pietariin saakka. Tämä olisi taas yksi askel perspektiivittömämpää Jyskyjärveä. Toinen surullinen uutinen oli ystävämme Ljusha Kemiläisen menehtyminen sokeritautiin. Perheen surua lisää Ljushan narkomaanityttären poika, joka oli saanut Ljushan perheestä turvallisen kodin. Ljushan miehen ollessa töissä nyt Kostamuksessa, uhkaa pikku-Vitjaa joutuminen lastenkotiin. Voisimmepa auttaa!

Jyskyjärven pääsaaren ajosilta ei ole missään "kirjoilla", joten saaren asukkaat saaavat kustantaa sillan korjauksen omasta pussistaan. VKY on lahjoittanut postikortteja kyläläisille myyntiin hanketta varten ja rahaa on kerätty myös ovelta ovelle. Siltaa pitkinhän tuodaan mm. polttopuut ja ajetaan auto pihaan. Kylän työttömät miehet tekivät silmiemme edessä hyvää jälkeä - kunpa vielä rahaa riittäisi heidän palkkoihinsa!

Hyvääkin kuului. Juhlimme yhdessä isäntien kanssa Granlundin ilmaveiviä, vaikka se isäntiämme ja vaitonaista ottelun selostajaa kirpaisikin. Ystävyys voitti! Terveisin Petri Niikko

Ohessa linkki laajaan kuva arkistoon toukokuun matkalta PICASASSA

Takaisin VKY:n etusivulle