Jyskyjärven hiihtokilpailut 21.3.2010

Jyskyjärven hiihtokilpailut järjestettiin toista kertaa 21.3.2010. Kilpailuun osallistui nuoria ja vanhoja myös naapurikylistä Uhtualta, Borovoilta ja Uudesta Jyskyjärvestä. Kylien välisen kilpailun voitti Borovoi. Palkintogaalassa palkittiin mm. nuorin hiihtäjä sekä koululuokka, jossa kaikki osallistuivat kilpailuun!
Ensi kertaa mukana olleena ihastelin varsinkin lasten heittäytymistä kilpailun tuoksintaan ja sen hurttia kannustushenkeä.

Aurinkoisena kirpeänä pakkaspäivänä järjestettyyn koitokseen osallistui 46 hiihtäjää. Nuorimmat alle kouluikäisiä, vanhimmat päälle seitsemänkympin. Suomea edusti yllätysnimi - Asko Liinamaa, joka sujutteli kiitetyllä tyylillään oman sarjansa kolmanneksi. Voitto katosi huhujen mukaan voitelemattomien Ruotsin armeijan suksien piikkiin. Suurempia jälkipuheita emme kuitenkaan todistaneet ja onnellinen karpaasi palkittiin kunniakirjalla, rahapalkinnolla ja samppoopullolla. Ensi vuonna suomalaisia voisi osallistua kisaan enemmänkin?

Kuulimme myös kaikkia suomalaisia turisteja ilahduttavan uutisen, joka on tärkeämpi kuitenkin kyläläisille: korjauksen alla oleva kakkossilta pohjoiseen on valmis 30.4. mennessä. Näin on lehdessä luvattu. Pakkasten ansioista me pääsiimme jatkamaan matkaa Uhtualle sillan ohi jäätä pitkin. Nyt se ei enää olisi mahdollista lämpimien säiden takia ja 7 kilometrin matka Uudelle Jyskyjärvelle kasvaa noin 60 kilometrin miitaiseksi kierttien kautta Borovoilta.

31.3.2010 Petri Niikko

                                       

               

                                                   

          
           Ajanotto toimi ongelmitta, vaikka lähtijöitä ja maaliintulijoita riitti molempiin suuntiin

      

                                         

                             

              

  

                           
                            Suomen edustaja saapuu maaliin.

           
            Viimeiset talvipäivät juhlistivat paikallista urheilutapahtumaa.

Takaisin VKY:n etusivulle Obratno doma.